Τα νέα στέκια της πόλης έχουν πολύ καλό καφέ και επιτέλους χαλαρή ατμόσφαιρα

Anana Coffee food

SPECIALTY COFFEE

Οι φίλοι του specialty coffee, της vegan διατροφής αλλά και της ατμόσφαιρας του κέντρου έχουν κάνει στέκι τους αυτό το ηλιόλουστο μαγαζί με τις μεγάλες τζαμαρίες, επιλέγοντας να καθίσουν στη στοά με τα κίτρινα μεταλλικά καθίσματα για απομόνωση και για δουλειά με το laptop. Εδώ θα δοκιμάσεις signature χαρμάνια και καφέδες μοναδικής προέλευσης από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, συνοδεύοντάς τους με banana bread και τάρτες.

Morning Bar

SPECIALTY COFFEE

Hip γωνιακός χώρος με DIY αισθητική, που ενσωματώνει το παλιό μωσαϊκό, τα βιοτεχνικού τύπου σιδερένια ρολά της πρόσοψης, κρεμαστά φυτά και ρετρό φωτιστικά, και απαλά χρώματα που ξεκουράζουν. Στον φωτεινό του χώρο, θα πιεις specialty coffee από τη Βραζιλία και την Αιθιοπία που καβουρδίζεται από την εταιρεία Area 51 – υπάρχει γάλα βρώμης και αμυγδάλου αν αποφεύγεις τα ζωικά. Τα ρολά κανέλας και το ζυμωτό ψωμί πρέπει να τα δοκιμάσεις.

Dope

SPECIALTY COFFEE

Νέας γενιάς specialty coffee shop σε ένα παλιό κτήριο που ανακαινίστηκε με σύγχρονο στιλ. Οι φεγγίτες στην ξύλινη οροφή σκορπίζουν άπλετο φως, οι τοίχοι και η μπάρα έχουν ντυθεί με λευκό πλακάκι που κυρτώνει στις γωνίες και φωτιστικά από παλιά σοβιετικά εργοστάσια έχουν τοποθετηθεί στο χώρο. Τα blends του καφέ δημιουργεί ένας καφεκόπτης από οικογένεια με μακρά ιστορία και τα γλυκά ο διεθνούς φήμης αρτοποιός Kamel Saci. Δοκίμασε τα canelés, τα κέικ και τα μπριός με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρούτα εποχής. Στο πατάρι θα δεις τουρίστες με το laptop τους, ενώ πίνοντας τον καφέ σου μπορείς να ξεφυλλίσεις ξένα περιοδικά για τη μουσική και την τεχνολογία.

Third Place.

SPECIALTY COFFEE

Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Ray Oldenburg, ο «τρίτος χώρος» (third place) είναι εκείνος όπου συχνάζουμε με την παρέα μας. Με βάση αυτήν τη θεωρία, δημιουργήθηκε ένας ευέλικτος χώρος για φιλικές συναντήσεις ή εργασία εκτός γραφείου με καθαρόαιμη βιομηχανική αισθητική που «σπάει» με ρετρό στοιχεία. Ο καφές προέρχεται από το χαμηλών τόνων micro-roastery Ofelia (με προέλευση από την Κόστα Ρίκα, την Αιθιοπία και τη Βραζιλία) και συνοδεύεται με φρέσκους χυμούς, premium αναψυκτικά και σπιτικά κουλουράκια και μπάρες δημητριακών.

KALDI Καφεκοπτείο

SPECIALTY COFFEE

Φιλικό καφεκοπτείο με μείγμα σκανδιναβικού και ρετρό design, όπου χαλαρώνεις μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες πίνοντας καφέδες μοναδικής προέλευσης από τον Παναμά, την Αιθιοπία και την Κόστα Ρίκα. Οι πάγκοι και τα ράφια είναι γεμάτοι με καλούδια, δηλαδή ροφήματα και γλυκίσματα, που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι.

Δυο Γουλιές & Δυο Μπουκιές

SPECIALTY COFFEE

Τα σχέδια στον καφέ σου της Τάνιας, που έχει διακριθεί πολλές φορές σε διαγωνισμούς latte art, θα σου φτιάξουν τη μέρα – το ίδιο και τα σπιτικά γλυκά και οι πίτες. Αυτό το φιλικό στέκι προμηθεύεται τον specialty coffee από την εταιρεία Taf και έχει έναν μεγάλο μαυροπίνακα όπου αναγράφονται οι χώρες προέλευσης του καφέ, αλλά και η προειδοποίηση ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και η χρήση αρωματικών μαντηλιών!
ΒΡΕΣ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Κατέβασε το Citytag στο κινητό σου